Передвиборча інтрига: що показали результати опитувань щодо Трампа і Гарріс у ключових штатах

Мапа штатів США з показаними результатами опитувань
Мапа штатів США з показаними результатами опитувань

Трамп і Гарріс рівні за підтримкою в штатах-переможцях

Віце-президентка Камала Гарріс та колишній президент Дональд Трамп є співкандидатами у головних штатах, які грають вирішальну роль у виборах. За даними опитування The Hill та Emerson College Polling, Трамп трохи випереджає Гарріс у Джорджії, Північній Кароліні, Пенсільванії та Арізоні.

У Джорджії, Північній Кароліні та Пенсільванії перевага Трампа становить 49% проти 48%, а в Арізоні він лідирує з 49% проти 47%. Проте різниця між ними знаходиться в межах статистичної похибки опитування, яка становить 3%. У Мічигані та Вісконсіні обидва кандидати мають по 49%, а в Неваді Гарріс лідирує з 48% проти 47%, що також знаходиться в межах статистичної похибки.

Останні опитування показують, що гонка стала дуже напруженою, але вже залишилось менше місяця до дня виборів. Гарріс втратила пункт у Північній Кароліні та Арізоні, але набрала пункт у Джорджії, Вісконсіні та Пенсільванії. Трамп, натомість, набрав пункт у Пенсільванії та Північній Кароліні, але втратив пункт у Джорджії та Неваді. Підтримка Гарріс залишилася без змін в Мічигані та Неваді, а Трампа - в Арізоні та Вісконсіні.

Експерти вважають, що оскільки результати опитування знаходяться в межах статистичної похибки, їх не можна приймати з абсолютною впевненістю. За даними опитування, Гарріс має трохи кращий рейтинг схвалення ніж Трамп у Джорджії, Мічигані, Вісконсіні, Північній Кароліні, Неваді, Пенсільванії та Арізоні. Проте у всіх цих штатах показники знаходяться в межах статистичної похибки.

Також виявлено, що демократичні кандидати випереджають своїх республіканських опонентів у перегонах за посади губернаторів та сенаторів. Наприклад, у Північній Кароліні демократ Джош Стейн лідирує з 50% проти 34% над республіканцем Марком Робінсоном. А у Мічигані Елісса Слоткін, демократка, випереджає свого республіканського опонента Майка Роджерса з 49% проти 44%.

Опитування проводилося у жовтні й включало вибірку від 900 до 1000 ймовірних виборців у різних штатах. Процент похибки становив 3-3,2%.

Читайте також