Переговори про членство України в ЄС: Рада ухвалила звернення

9 грудня Верховна Рада України одобрила звернення до держав-членів Європейського Союзу та інституцій ЄС, що стосується підтримки початку переговорів про вступ України до Євросоюзу. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у месенджері Telegram.

Зазначене звернення отримало підтримку 292 народних депутатів.

У тексті звернення Верховної Ради України йдеться про заклик до національних парламентів і урядів держав-членів ЄС, а також органів Європейського Союзу підтримати бажання України стосовно вступу до Європейського Союзу, шляхом відкриття переговорів про членство на засіданні Європейської Ради 15 грудня 2023 року, відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз.

Зазначимо, що 8 грудня президент Володимир Зеленський підписав чотири важливих євроінтеграційних закони.

У своєму вечірньому зверненні 7 грудня Зеленський повідомив про те, що Верховна Рада України найближчим часом планує проголосувати за закони, які є необхідними для вступу країни до ЄС.

Варто згадати, що прем'єр-міністр Угорщини вважається противником початку переговорів про вступ України до ЄС. Він навіть погрожував ветувати заплановану допомогу Україні у розмірі 50 мільярдів євро, після того як Європейська комісія схвалила початок переговорів про членство в листопаді.

Європарламент засудив шантаж, з яким виступають Орбан та його прихильники.