Переговори щодо припинення війни в Секторі Газа завершилися без досягнення угоди – Reuters

Переговори щодо припинення війни
Переговори щодо припинення війни

Переговори між Ізраїлем та палестинським угрупованням ХАМАС щодо припинення війни та обміну заручниками завершилися без досягнення фінальної угоди. Про це повідомляють Times of Israel та Reuters.

Під час чергових переговорів у Каїрі, сторони не змогли згодитися щодо запропонованих посередниками угод. Основною проблемою стала присутність ізраїльських військових у "Філадельфійському коридорі" - вузькій ділянці вздовж південного кордону Сектора Газа з Єгиптом.

"Ми не приймемо обговорення відступів від того, про що домовилися 2 липня, або нових умов", - заявив офіційний представник ХАМАСу Усама Хамдан.

Представники ХАМАСу заявили, що Ізраїль відмовився від попередньої угоди про виведення військ з коридору та висунув нові умови, включно з перевіркою переміщених палестинців, які повернуться на північ Сектора Газа після припинення вогню.

Після закінчення переговорів делегація ХАМАСу покинула Каїр, підтвердивши, що їхня основна вимога залишається незмінною: повне припинення вогню та виведення ізраїльських військ з Сектора Газа.

Нагадаємо, ізраїльська влада планує зведення стіни на Філадельфійському коридорі - кордоні між Сектором Гази та Єгиптом. Це дозволить ізраїльським силам безпеки контролювати цей район та перешкодити ХАМАСу в ритті тунелів.

Читайте також