Перемога України у війні: Столтенберг назвав ключове завданням для НАТО

Перемога України у війні: Столтенберг назвав ключове завданням для НАТО

НАТО обіцяє підтримати Україну у боротьбі з Росією

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що країни Альянсу допоможуть Україні у відбудові та розвитку її безпеки та оборонних структур, але головною метою наразі є підтримка країни у її боротьбі проти агресії Росії.

"Для нас є важливим питання, яку роль НАТО може відігравати у відбудові України після війни. Але, перш за все, ми маємо забезпечити, щоб Україна перемогла. Тому що, якщо Україна не переможе, тоді не буде про що говорити у вимірі відбудови європейської та незалежної України. Тож, найбільш негайним і найбільш важливим завданням є зараз надати Україні військову допомогу, що й роблять зараз НАТО та країни-союзниці. Нам потрібно продовжувати та зробити цю підтримку більш передбачуваною, більш змістовною та рішучою. Ймовірно, ми будемо приймати таке рішення на саміті НАТО в липні", - сказав Столтенберг.

Столтенберг підкреслив, що відновлення України буде дуже витратним процесом, тому запобігання руйнації буде набагато економічнішим. Він наголосив, що чим більше допомоги нададуть союзники Україні для її захисту, тим менше зусиль буде потрібно для відновлення після війни.

Столтенберг також зазначив, що НАТО вже зараз играє важливу роль у відбудові оборонних та безпекових інституцій України і продовжить цю роботу, щоб країна могла стати повноправним членом Альянсу в майбутньому.

"Виявлення взаємосумісності є важливим для співпраці України та Альянсу. Ця програма допомагає зараз і буде корисною у майбутньому, під час розбудови повноправних сил, що будуть інтегровані з силами НАТО. Тож ми повинні зробити все можливе, щоб Україна перемогла", - підкреслив Столтенберг.

Читайте також: