«Перемога завжди буде за Росією». Екстренер «Карпат» зробив скандальну заяву про Курщину

Карпат зробив ударну заяву про Курщину
Карпат зробив ударну заяву про Курщину

Екстренер футбольного клубу «Карпати» з Львова Олег Кононов прокоментував ситуацію у Курській області і висловив свою підтримку російським військовим.

«Переживаю, хвилююсь за близьких. Вони в самому Курську. Постійно на зв'язку. Побажаю стійкості, мужності. Ми не здамося нікому, жодним західним покровителям, перемога завжди буде за нами (Росією)», - заявив Кононов.

Кононов очолив «Карпати» у 2008 році. Під його керівництвом команда досягла успіхів у чемпіонаті України, зайнявши 5 місце у 2010 році і вийшовши до групового турніру Ліги Європи, де сенсаційно перемогла турецький «Галатасарай».

У 2011 році Кононов був нагороджений відзнакою міського голови Львова «Почесний знак святого Юрія» за внесок у розвиток міста. Тоді ж «Карпати» знову посіли п'яте місце і отримали право виступати в Лізі Європи.

У жовтні 2011 року тренера звільнили з клубу. Він отримав російське громадянство і почав працювати в Москві, де наразі очолює футбольний клуб «Торпедо».

У зв'язку зі зростанням конфлікту між Україною і Росією, ЗСУ розробили нову стратегію в Курській області РФ, яка полягає у швидкому переміщенні і оточенні російських військ. За даними аналітиків, ворожі війська вже перебувають в оточенні в селі Крем'яне на Курщині. Мешканці Курської області масово планують евакуюватися, але російське керівництво не надає можливості для цього.

У зв'язку зі складною ситуацією, Міністерство закордонних справ України звернулося до ООН з проханням долучитися до гуманітарної допомоги Курській області Росії.

За інформацією Financial Times, Російська Федерація вже направила в Курську область близько 38 тисяч осіб, включаючи штурмові бригади, щоб відбити наступ ЗСУ, проте контратака ще не є великомасштабною.

Деякі мешканці, особливо літні люди, відмовляються виїжджати з прифронтової зони ні в Росію, ні в Україну, і приховуються від власних рідних, які готові їх забрати.

Читайте також