Переваги мобільного роутера

Сучасний мобільний роутер відрізняється від стандартного тим, що його можна переносити та брати з собою у будь-які місця, де підтримується стільниковий зв'язок. Він дозволяє роздавати інтернет на інші гаджети, такі як планшет, ноутбук, телефон тощо. У пристрій вбудований слот для сім-карти, а також акумулятор і спеціальні антени.

Як вибрати роутер?

Хоча такі магазини, як GOODOK пропонують широкий асортимент техніки, визначитися з вибором мобільного роутера не так складно. Для цього необхідно звертати увагу на декілька аспектів:

  • Швидкість передачі Інтернету. Якщо ваші повсякденні завдання пов'язані з файлами, якими важливо швидко ділитися, варто вибирати роутер зі швидкістю передачі даних від 300 мегабітів на секунду, а стандартному користувачу достатньо 150 мб/с.
  • Акумулятор. Місткість варто вибирати виходячи з того, як часто вам потрібний доступ до інтернету. Якщо ви розумієте, що вам достатньо 2-3 години на день, переплачувати за велику ємність немає сенсу.
  • Антени. Залежить від того, де ви використовуєте роутер. У місті, де є гарний зв'язок, вистачить і однієї антени. Якщо це село чи похід, варто розглянути сильніші варіанти.

Також грає роль кількість роз'ємів, якщо, наприклад, ваш пристрій підключається тільки дротовим способом, а ще тип мережі. Найоптимальнішими варіантами є 3G та 4G.

У яких випадках потрібний мобільний роутер?

Купівля мобільного роутера найчастіше зумовлюється постійними переїздами у різні місцевості. Зарядити пристрій набагато простіше, ніж щоразу під'єднувати його до нових місць. Це особливо актуально, якщо ви любите тихі місця, віддалені від міста подорожі та походи. Розмір модема залежить від конкретної моделі, але може навіть поміщатися до кишені. Це допомагає не втрачати пристрій та тримати його поруч із собою для більш високої швидкості передачі даних.

Час заряджання залежить від акумулятора. У середньому це може тривати від 8 до 20 годин. Як правило, варто ставити пристрій на зарядку під час сну, а день це чи ніч – не так важливо. Важлива також кількість підключених гаджетів і режим роутера. Мобільні найчастіше мають енергозберігаючий режим, що дозволяє збільшити час користування. При швидкісному інтернеті LTE (4G) витрата батареї буде швидшою, ніж у нижчої мережі.

Крім цих характеристик, ви також можете вибирати дизайн і колір, якщо вам важливо, щоб пристрій не псував загальний вигляд приміщення або пасував до вашого стилю.