"Перевершили найсміливіші очікування": Данілов натякнув на нові поставки ракет ATACMS

Олексій Данілов, Секретар Ради нацбезпеки та оборони, нагадав про потенційні поставки Україні американських балістичних ракет ATACMS. Він виклав цю інформацію під час телемарафону, коли його запитували про можливе збільшення поставок цих ракет до ЗСУ.

Данілов зазначив, що впровадження ATACMS в Україні перевищило всі очікування, і навіть перша партія ракет надзвичайно ефективно використовувалась. За його словами, після отримання цих ракет, атаки гелікоптерів на українські війська значно зменшилися, а багато гелікоптерів, які знаходилися в Криму, були змушені втекти. Натомість, ATACMS продовжують працювати й далі.

Крім того, Данілов обговорив можливість отримання від Німеччини ракет TAURUS, та висловив надію на позитивне рішення з їх боку.

Управління стратегічних комунікацій ЗСУ повідомило про удари по аеродромам, які перебувають близько від захопленого росіянами Бердянська Запорізької області та під тимчасово окупованим Луганськом. Українські військові використали далекобійні ракети ATACMS для виконання цих ударів. Всього Україна отримала близько 20 ракет ATACMS, проте за інформацією The New York Times, їх не передбачається використовувати для атак на Росію.