Пережив кілька важких операцій, але серце не витримало. Згадаймо Олександра Купреєва

Олександр Купреєв - пережив кілька операцій
Олександр Купреєв - пережив кілька операцій

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Олександра Купреєва.

У місті Бердичів помер Олександр Купреєв, захисник України, який лікувався після важкого поранення. Про це повідомила міська рада. 

Олександр Купреєв був народжений у Бердичеві 10 липня 2000 року. У його родині все було добре, вони мешкали поруч з пляжем. Але їхне щастя тривало недовго, повідомляє «Ріо Бердичів». 

Спочатку померла братова Олександра, після чого мама не змогла пережити таке горе і теж померла. Батько зник на довгий час, і навіть не з'явився на похорон власного сина (хоча кажуть, що він живе у Києві і працює водієм маршрутки).

Олександр проживав зі своєю бабусею, яка брала його до себе. Виховувати хлопця не завжди вдавалося, бо його інтереси відрізнялися від бажань бабусі.

Олександр Купреєв навчався у третій школі Бердичева, яка закрилась після випуску їхнього дев'ятого класу у 2015 році. Однокласники, які прийшли на похорон, згадували, що це були веселі часи, а Сашко (так його називали) був захоплений мопедами і автомобілями, хоча не міг їх ремонтувати. Він також любив грати в комп'ютерні ігри, зокрема "Контр страйк".

Сусіди згадували, що він майже не мав друзів у дворі, його компаніями були загадкові і незнайомі люди.

Після школи Олександр навчався в будівельному ліцеї, але не захоплювався майбутньою професією. Він декілька разів працював на будівництві, але не зміг знайти сталої роботи. І це було незвичним, оскільки на будівельників у Бердичеві був великий попит, особливо після вторгнення.

Час від часу він працював в охороні, але більше часу проводив із своїми друзями. Але восени 2023 року Олександр Купреєв вирішив піти до військкомату добровільно і сказав, що хоче захищати свою країну.

Після навчального центру він був призначений до однієї з новостворених бригад. Протягом майже півроку тривало його військове навчання, включаючи полігони в Польщі. Він став воїном і забув про свої минулі звички. Але...

На жаль, він отримав важке поранення ніг і потрапив до військового госпіталю в Умані. Він переніс кілька операцій, але лікарі не змогли видалити всі уламки. Його бабуся вдалось домогтись його переведення до госпіталю в Бердичеві для реабілітації.

Олександр познайомився з дівчиною і разом з бабусею розмірковував про майбутнє, про шлюб і власний будинок, але їхнім мріям не судилося збутись. Він не витримав навантаження війни, стресів, і його серце не витримало всього цього...

Олександр Купреєв помер.

Олександра Купреєва поховали на військовому секторі Центрального кладовища Бердичева у День Незалежності України, 24 серпня 2024 року. 

Головний призначник хвилини мовчання

Ми вшановуємо пам'ять усіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам'яті та схиляємо голови у скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави, включаючи військових, цивільних та дітей, всіх, хто помер у боротьбі з російськими окупантами та в результаті нападу ворожих військ на українські міста і села.

Читайте також