Перспективи оборонпрому: на форумі у Києві обговорили сценарії розвитку ОПК

Форум обговорює перспективи розвитку оборонно-промислового комплексу
Форум обговорює перспективи розвитку оборонно-промислового комплексу

У Києві відбувся робочий форум "Оборонно-промисловий комплекс України: сценарії 2025 року". Присутні на заході проводні виробники оборонної індустрії, військові, громадські діячі, волонтери, представники уряду та парламенту обговорили актуальні питання розвитку оборонного комплексу України до 2025 року.

Головна мета цього заходу полягає у збільшенні виробництва та прискоренні постачання високотехнологічних зразків озброєння на фронт, повідомляє СтратКом ЗСУ.

Громадська спілка "Технологічні Сили України", яка об'єднує майже чотири десятки ключових постачальників військових технологій, виступила організатором форуму.

Учасники форуму проаналізували можливі сценарії розвитку ОПК та поділилися своїм баченням передумов і чинників, що впливатимуть на його розвиток. Серед основних питань - спрощення процедур оборонних закупівель для прискорення впровадження високотехнологічних розробок, підтримка українських виробників та вдосконалення нормативно-правової бази для підприємств оборонної галузі.

Представники Збройних Сил України, які також брали участь у форумі, підкреслили необхідність створення всіх умов для посилення українського війська за допомогою нових технологічних розробок.

Заступник начальника Управління інноваційної діяльності Збройних Сил України полковник Павло Дячук зазначив: "Ми разом із виробниками обговорили нагальні потреби та перспективи розвитку нашого оборонного комплексу. Для Збройних Сил критично важливо посилювати саме вітчизняних виробників озброєння".

Тісна співпраця українських виробників озброєнь з військом є надважливою, оскільки це дозволяє оперативніше впроваджувати нові рішення для посилення Сил оборони та прискорювати їхнє постачання на фронт.

Читайте також