Пєсков: Путін відкритий до контактів з канцлером Німеччини Шольцем

Президент Путін з канцлером Шольцем
Президент Путін з канцлером Шольцем

Глава МЗС Німеччини Олаф Шольц заявив, що президент РФ Володимир Путін більше не бажає спілкуватися з ним навіть по телефону. Проте у Кремлі заявляють, що Путін залишається відкритим для контактів з канцлером країни.

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков наголосив, що ніяких пропозицій про відмову від контактів не було. За його словами, Путін продовжує бути відкритим для переговорів з керівником Німеччини.

Спротивом Берліна стала висловлена міністеркою закордонних справ Німеччини Аннеленою Бербок, яка зазначила, що Путін не проявляє бажання навіть говорити з Шольцом по телефону.

Останній раз Шольц і Путін спілкувалися телефоном в грудні 2022 року. Тоді німецький канцлер закликав президента РФ до дипломатичного вирішення конфлікту та виведення російських військ з України.

Також варто зазначити, що Шольц висловив підтримку участі Росії у другому "саміті миру" для вирішення конфлікту в Україні. Він вважає, що настав час швидкого виходу зі стану війни і досягнення миру.

Наразі на столі глави МЗС Німеччини є план зателефонувати Путіну перед самітом G20 в Бразилії, який відбудеться у листопаді.

Читайте також