Під час порятунку поранених загинула бойова медикиня Анастасія Троя

Угрупування "Правий сектор" втратило одну зі своїх героїнь

18 березня в результаті евакуації поранених на Донеччині загинула Анастасія Мар'янчук, відома як Троя - медицина з 1-го стрілецького батальйону 67-ї ОМБр Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". Вона мала 22 роки і була студенткою Інституту філології КНУ ім. Тараса Шевченка. Захопившись захистом України, вона припинила навчання та вступила в ряди української армії.

«Боляче? Нестерпно! Ховати своїх вихованців - це найболючіше... Сьогодні вона загинула, евакуюючи поранених від ворожого вогню», - написала Дана Ніка у своєму Facebook.

Про загибель Анастасії також повідомив військовослужбовець Кость Петрович, який висловив свою прикрість і пишався нею.

Загибель на передовій не вщухає

Це не перша втрата, яку зазнали українські бійці на фронті. Раніше загинув Іван Фесенюк - майстер спорту з кікбоксингу. Також, відомо про загибель журналіста Дмитра Сінченка, який долучився до волонтерства та став військовим. І нещодавно померла Юлія Шевченко - співробітниця Національного агентства з питань запобігання корупції.

Такі втрати стають справжнім болем для родин і друзів загиблих. Рідні Юлії відправилися на передову з метою провести останні похоронні заходи і надати підтримку. Тарас Сухенюк, наречений Юлії, та її хрещена мама підготували весільну сукню та обручку для цікавого проводу.