Під час воєнного стану в Україні викрили понад 600 груп, які переправляли чоловіків за кордон

Масковані чоловіки переправляються через кордон
Масковані чоловіки переправляються через кордон

Протягом часу дії воєнного стану в Україні правоохоронці виявили більше 600 організованих злочинних груп, які допомагали чоловікам мобілізаційного віку покинути країну та виїхати за кордон. Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

За його словами, прикордонники постійно виявляють такі організовані групи та уважно спостерігають за ситуацією на кордоні, щоб запобігти незаконному перетину та виїзду чоловіків мобілізаційного віку.

Демченко додав, що спроби незаконного перетину кордону виявляються щодня, але за останні півтора місяця ця кількість значно зменшилася. Особливо помітно це в серпні.

Зараз найбільше незаконних маршрутів прокладено через «зелені коридори» до Румунії та Молдови. Ухилянти, які перетинають кордон, все частіше використовують різні способи, щоб потрапити в іншу країну, такі як підробка документів та переховування.

Нещодавно у Тернополі було затримано чоловіків, які переправляли ухилянтів за кордон. Під час обшуків вилучили готівку, автомобілі та чорну бухгалтерію.

Також стало відомо, що теща і зять спробували виїхати з України, прикидаючись молодятами. Вони стверджували, що їдуть до Німеччини на лікування.

Найбільше кількість обвинувальних актів щодо учасників груп, які організовували незаконний перетин кордону, зафіксована в Одеській області з початку 2024 року.

Читайте також