Під санкціями опинилися сім російських олігархів

Роман Абрамович. Колишній губернатор Чукотки, акціонер сталевих гігантів, екс-власник ФК «Челсі» опинився під санкціями після початку війни Росії проти України.

Статки Абрамовича, який є одним з представників найближчого оточення божевільного Путіна, оцінюються у 9 мільярдів доларів. Британія є першою, хто запровадив проти нього санкції. Але раніше Португалія почала перевіряти, чи законно Абрамович отримав громадянство цієї країни.

Олег Дерипаска. Статки цього російського олігарха оцінюють у 3 мільярди доларів. У нього чимало елітної нерухомості у Великій Британії та інших європейських країнах. Він також перебуває під санкціями США з 2018 року.

Ігор Сєчин. Виконавчий директор «Роснафти» та близький друг Путіна, тепер перебуває під санкціями США та ЄС. Практично ніколи Сєчін не даав інтерв'ю й у західній пресі його звуть «сірим кардиналом».

Андрій Костін. Голова ради директорів «ВТБ банку», близький друг Путіна. Любитель опери та класичної музики, який теж очікувано попав під санкції цивілізованого світу.

Олексій Міллер. Виконавчий директор «Газпрому» перебуває під санкціями США із 2018 року. У 2012 році обіймав 2-е місце у рейтингу найдорожчих керівників Росії за версією Forbes з доходом у 25 мільйонів доларів.

Микола Токарєв. Президент російської держкомпанії «Транснафта». Генерал-майор ФСБ у відставці. Під санкціями США та ЄС. Дочка Майя Болотова володіє фармацевтичними компаніями та курортом у Хорватії. Має громадянство Кіпру. Можливо, санкції не обійдуть і її.

Дмитро Лебедєв. Голова ради директорів банку «Росія», який називають «особистим банком Кремля», ще з 2016 року перебуває під санкціями США.

«Кров українського народу на їхніх руках. Сьогоднішні санкції ще раз показують, що путінським олігархам не місце в нашій економіці чи суспільстві. Підтримуючи тісні зв'язки з диктатором, вони мають відношення до його агресії», – зазначила міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс.

Санкції ввели після того, як ЗС РФ скинули бомби на пологовий будинок у Маріуполі, коли там знаходилися новонароджені, породіллі та медперсонал.