Підготовка до атаки Ірану: США відправили винищувачі на базу на Близькому Сході

Винищувачі США на базі Близького Сходу
Винищувачі США на базі Близького Сходу

Американська військова база Близького Сходу отримала додаткове підкріплення у вигляді десяти винищувачів F/A-18. Переміщення літаків — частина заходів Пентагону з метою захисту Ізраїлю від можливих атак з боку Ірану та його союзників. Про це повідомляє ізраїльське видання The Times of Israel.

За інформацією американського чиновника, літаки F/A-18 та розвідувальний літак E-2D Hawkeye злетіли з авіаносця в Оманській затоці та прибули на нерозкриту базу в понеділок.

Міністр оборони США Ллойд Остін видав наказ про посилення військової присутності в регіоні через загострення ситуації на Близькому Сході. Нещодавно були вбиті високопоставлені командир Хезболли у Лівані та політичний лідер ХАМАС в Ірані, що, ймовірно, було наслідком ударів, нанесених Ізраїлем. Зазначається, що обидва угруповання підтримуються Іраном.

Очікується, що розташування американських літаків буде тимчасовим, оскільки ескадрилья винищувачів ВПС F-22 коштує на ту саму базу з Аляски. Також очікується, що приблизно десять літаків F-22 прибудуть на Близький Схід найближчими днями.

The Times of Israel зазначає, що збереження всіх літаків на базі залежатиме від дальшої ситуації в регіоні у найближчі кілька днів.

Нагадаємо, що США збільшують свою військову присутність на Близькому Сході з метою зменшення напруженості в регіоні.

"Наша загальна мета полягає в зниженні температури в регіоні, стримуванні атак і захисті від них, а також уникненні конфлікту в регіоні", — заявив американський чиновник під час участі у програмі "Face the Nation" на CBS.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також