Підозрюваний у вбивстві української дівчинки в Німеччині затриманий у Чехії

Підозрюваний у вбивстві української дівчинки в Німеччині
Підозрюваний у вбивстві української дівчинки в Німеччині

У Празі затримали підозрюваного у справі про вбивство дев'ятирічної українки Валерії в Німеччині. Про це повідомили німецька прокуратура та правоохоронні органи. Затриманий – 36-річний громадянин Молдови, якого раніше вже розшукували. Зараз він перебуває під вартою в Чехії та незабаром буде переданий до Німеччини.

За інформацією німецької газети Bild, затриманий є колишнім бойфрендом матері Валерії. Чоловіка помітили біля будинку дівчинки в день вбивства.

Підозрюють двох чоловіків

Убивством української дівчинки займаються правоохоронні органи, які підозрюють двох чоловіків – громадян України та Молдови. За даними Bild, перший підозрюваний – Андрій, колишній хлопець матері Валерії, який зараз переховується в Празі.

Другий підозрюваний – 50-річний український біженець Геннадій Л., який був сусідом сім'ї дівчинки. За повідомленнями, він мав намір розпочати стосунки з матір'ю Валерії, але отримав відмову. Тому він погрожував їй помститися і знищити її життя. Німецька поліція поки не змогла знайти підозрюваного.

Дев'ятирічна українка Валерія була розшукувана в Німеччині протягом понад тижня. Дівчинка не з'явилась до школи 3 червня і через відеоспостереження встановили, що вона не скористалась автобусом, як зазвичай.

Читайте також