Підприємці Донеччини отримають гранти та пільгові кредити

Підприємці Донеччини отримають гранти та пільгові кредити

Уряд планує виділити щонайменше 73 млн гривень для підприємств з Донеччини у рамках програми "Зроблено в Україні" на 2024 рік. Ці кошти будуть використовуватись для надання грантів, компенсації відсоткових ставок за кредитами, відшкодування аграріям за покупку української сільгосптехніки та інших програм підтримки. Про це повідомила міністр економіки України Юлія Свириденко під час свого візиту на Донеччину.

"Для нас дуже важливо підтримувати підприємців на передовій, оскільки вони не тільки підтримують економіку, а й забезпечують працею людей. Ми обговорили можливість отримання фінансування відповідно до програми "Доступні кредити 5-7-9", коли держава або наші міжнародні партнери надають заставу", - зазначила вона.

Умови програми "Доступні кредити 5-7-9" для прифронтових територій були покращені. Процентна ставка за кредитами знижена до 1% протягом перших двох років, а потім складатиме відповідно 5% та 3%. Обсяг фінансування програми збільшено до 150 млн гривень, а строк кредитування становить 10 років.

Міністр підкреслила, що 73 млн гривень не є максимальною сумою, яку підприємці з Донеччини можуть отримати. Чим більше бізнеси регіону будуть звертатися з проханнями про підтримку, тим більше коштів їм нададуть.

Незважаючи на труднощі, пов'язані з війною, активність бізнесу в регіоні поступово відновлюється. За даними Донецької обласної державної адміністрації, кількість підприємств, які сплачували податки у період з січня по квітень 2024 року, зросла на 3,7% порівняно з минулим роком. Кількість фізичних осіб підприємців, які сплачували податки протягом перших чотирьох місяців цього року, збільшилась на 32,8% і становить 19 478.

Читайте також: