Підсумки дня на Олімпіаді. Українські лучники завершують боротьбу у міксті

Українські лучники завершують боротьбу у міксті
Українські лучники завершують боротьбу у міксті

Змагання у стрільбі з лука на Олімпіаді-2024 продовжуються, але для українських спортсменів вони вже завершились. Представники України вийшли на змагання з метою потрапити в якнайкращі турнірні сітки.

Вероніка Марченко зробила стабільні постріли і посіла 25 місце. У першому раунді особистого чемпіонату вона зустрінеться із представницею Китайського Тайпею Цай-Чі Лі, яка зайняла 40 місце в кваліфікації. Варто зауважити, що на минулому Олімпійському іграх Вероніка також починала виступати проти представниці Тайпею - тоді вона перемогла дворазову чемпіонку світу Ле Цзяньїнь з рахунком 6:4.

Дебютанту Михайлу Усачу не вдалося стабільно вистрілити у рейтинговому раунді. У нього були як хороші, так і невдали серії, через що він посів 48 місце і зустрінеться першому раунді з бразильцем Маркусом Д'Альмейдою, який є першим у світовому рейтингу.

Українським лучникам не вдалося пройти до змішаної команди, оскільки після обох відбіркових раундів вони посіли 21 місце. Далі проходило лише 16 команд, тому їхнім єдиним шансом на нагороди будуть індивідуальні турніри, які розпочнуться через декілька днів.

Завтра відбудеться офіційна церемонія відкриття Олімпійських ігор-2024, яка буде транслюватися офіційними трансляторами - Суспільним.

Результати виступу українців 25 липня

Стрільба з лука

Особиста першість, попередній раунд

25. Вероніка Марченко, 657 балів

48. Михайло Усач, 651 бал

Змішана командна першість

21. Україна (Вероніка Марченко, Михайло Усач), 1308 балів

Нагадаємо, представниця Південної Кореї Лім Сі Хьон встановила перший світовий рекорд Олімпійських ігор-2024 у стрільбі з лука.

Україна буде представлена майже у всіх видах спорту на Олімпіаді, за винятком ігрових. Збірна з футболу вперше за час незалежності буде виступати на Іграх.

Міжнародний олімпійський комітет опублікував остаточний список з 15 спортсменами з російськими паспортами, які візьмуть участь в Олімпійських іграх. Росія буде представлена в п'яти видах спорту.

Читайте також