Пілот пасажирського літака помер прямо за штурвалом під час рейсу зі США до Туреччини

Пілот пасажирського літака, керуючи рейсом
Пілот пасажирського літака, керуючи рейсом

Пілот літака, який летів із Сполучених Штатів до Туреччини, помер прямо за штурвалом через невідомі причини. Про це передає ВВС.

За даними ВВС, 59-річному капітанові Ільчехіну Пехлівану стало зле під час польоту. Під час падіння йому намагалися надати першу допомогу, але нажаль, виявилося невдало. Тому другий пілот і пілот-асистент прийняли управління літаком на себе. Проте, капітан помер до приземлення. Літак Airbus A350 приземлився в Нью-Йорку майже через вісім годин після вильоту з Сіетла.

Наразі причина смерті пілота залишається невідомою. У березні він пройшов медичний огляд, який не виявив жодних проблем зі здоров'ям. Пілоти зобов'язані проходити медичні огляди кожні 12 місяців. Пілотам, які старше 40 років, потрібно оновлювати медичний сертифікат кожні шість місяців.

Загиблий Ільчехін Пехліван працював у Turkish Airlines з 2007 року.

Подібні випадки в минулому

Один з відомих випадків, коли пілот помер під час польоту, стався у 2016 році на борту рейсу American Airlines 550. Літак Airbus A320, який летів з Фінікса до Бостона, мав двох пілотів. Капітан Майкл Джонстон помер під час польоту від серцевого нападу, залишивши управління літаком в руках першого офіцера. Перший офіцер взяв на себе керування і безпечно приземлив літак у штаті Нью-Йорк. На борту перебувало 147 пасажирів і 5 членів екіпажу, нікому не стало небезпечно.

Цей випадок підкреслює важливість того, щоб у кабіні завжди були два пілоти, а також високий рівень підготовки екіпажу до непередбачуваних ситуацій.

Також 9 серпня в Бразилії стався авіаційний нещасний випадок. Регіональний літак авіакомпанії Voepass розбився, летячи з Каскавелі до Сан-Паулу.

Крім того, 14 серпня у Франції сталася авіаційна катастрофа з двома військовими літаками Mirage. Пілотам не вдалося врятуватися.

Також, було зафіксовано присутність американських розвідувальних літаків RC-135V/W Rivet Joint і Boeing P-8A Poseidon біля кордонів Одеської області, які патрулюють повітряний простір Румунії та стежать за активністю російського флоту в Чорному морі.

Читайте також