Південна Корея розглядає передачу Україні летальної зброї – ЗМІ

Україна отримує летальну зброю від Південної Кореї
Україна отримує летальну зброю від Південної Кореї

Україна може отримати летальну зброю від Південної Кореї. Про це повідомляє південнокорейське інформаційне агентство News1.kr. Влада Республіки Корея розглядає таку можливість як відповідь на відправлення північнокорейських військовослужбовців до України для участі війні на російському боці.

Канцелярія президента оголосила про готовність розглянути всі сценарії відправлення північнокорейських спецпідрозділів до Росії та підготувати заходи у відповідь. Зокрема, було ухвалено рішення постачати летальну зброю Україні, якщо ситуація в майбутньому погіршиться. Конкретні контрзаходи поки не розголошуються, щоб зберегти стратегічну двозначність. Але зазначено, що підтримка оборонної зброї та навіть наступальної зброї може бути розглянута, якщо обмеження видаватимуться надмірними.

Конкретні рішення будуть залежати від рівня військової співпраці між РФ та КНДР. Якщо цей показник перевищить прийнятні для Сеулу межі, Південна Корея може надати Україні летальну зброю.

Раніше Сеул заявив про можливість відправки військ до України. Якщо незаконне військове співробітництво між КНДР та РФ продовжуватиметься, Пхеньян може отримати тверду відповідь від Сеула.

Читайте також