Північне сяйво над Україною: у яких регіонах вдалося побачити рідкісне явище (фото)

Нічне світло в українських регіонах
Нічне світло в українських регіонах

Увечері 10 жовтня в Україні було помітно полярне сяйво через потужний спалах на Сонці 8 жовтня. Про це повідомили синоптики Центру прогнозування космічної погоди (SWPC).

Мешканцям різних регіонів України, зокрема Київщини, Вінниччини, Рівненщини, Полтавщини, Дніпропетровщини, Харківщини, Сумщини та Одещини, вдалося спостерігати рідкісне явище полярного сяйва. Вони поширюють світлини у мережі.

Геомагнітна буря класу G4 спричинила північне сяйво. За прогнозами синоптиків, спалахи на Сонці будуть тривати до неділі.

Очікується, що українці знову зможуть спостерігати це рідкісне природне явище до ранку 13 жовтня.

Також бригадна артилерійська група 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" показала північне сяйво в нічному небі над Донеччиною. На фото військові позують на фоні цього рідкісного явища.

Блок галереї

В підписі до фотографії зазначається, що це місце, де триває війна понад 10 років, віддзеркалює всю пролиту захисниками кров.

Нагадаємо, що біля станції "Академік Вернадський" також спостерігали південне полярне сяйво. Це вже другий раз протягом року, коли українським полярникам вдалося зафіксувати це рідкісне явище.

Крім того, науковці на станції "Академік Вернадський" зафіксували ясне нічне небо в Антарктиці, що дозволило побачити великий Місяць у всій його красі.

Читайте також