Планували держпереворот і союз з Росією: у Німеччині судитимуть членів руху «Громадяни Рейху»

Починаються судові процеси над підозрюваними у державній зраді в Німеччині

Судові процеси розпочинаються в Німеччині над дев'ятьма людьми, яких підозрюють у державній зраді, замаху на вбивство та змові насильницького державного перевороту у 2022 році. Вони планували укласти новий договір із союзниками у Другій світовій війні, зокрема з Росією. Справа розглядатиметься у трьох регіонах: Штутгарті, Франкфурті та Мюнхені.

Підозрювані готувались до замаху на державу

Суд розглядає справу дев'яти осіб, які були членами групи під назвою "Громадяни Рейху". Вони мали намір суворо реформувати військові закони після здійснення перевороту. Цей рух намагався повалити німецький уряд.

Планували штурм парламенту та затримання політиків

Ватажків групи обвинувачують у плануванні штурму німецького парламенту та затриманні відомих політиків, таких як канцлер, міністр закордонних справ та лідер опозиції. Серед підозрюваних є також суддя та колишня представниця ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини".

Ватажки руху твердять про існування "глибинної держави"

Учасники руху не визнають післявоєнну Німеччину і стверджують, що вона була створена та контрольована союзними державами. Вони також вірять, що "глибинна держава" планує вбивство багатьох дітей та підлітків. Ці конспірологічні теорії не мають наукового підтвердження.

Рух Reichsbürger прихильників налічує близько 20 000 осіб

Рішкбюргер - це ультранаціоналістичний рух, який відрізняється ксенофобськими та антисемітськими уявленнями. Вони не визнають демократію і висувають промонархічні погляди. За даними спецслужб, наразі в Німеччині є близько 20 000 прихильників руху, з яких 2300 готові до насильства.

Підозрювані можуть становити реальну небезпеку

Прокуратура стверджує, що підозрювані були добре підготовлені та мали значні запаси зброї. Це свідчить про те, що вони могли становити реальну небезпеку.

Українці отримали смертельні поранення від росіянина

У Мурнау на півдні Німеччини двоє українців отримали смертельні поранення від невідомого. Згодом, підозрюваного затримали, його ідентифікували як росіянина.