Пляжі Одеси: найкращі безкоштовні та платні пляжі Одеси

Пляжі Одеси: найкращі безкоштовні та платні пляжі Одеси

Попри досить складну ситуацію в країні, Одеса вже готується до літнього сезону. Якщо два попередні роки були вимушеною паузою, тому що купатися в морі було більш ніж небезпечно.

безоплатні пляжі одеси

2024 року ситуація трохи змінилася. Вже цього року відкриються безкоштовні пляжі Одеси. Перший із них (а всього їх буде 20) відкрився вже сьогодні. При цьому, як і щороку, є ті пляжі, які не контролюють владу (дикий пляж в Одесі). Працюватимуть частково та закриті пляжі Одеси, також будуть і Одеса відкриті пляжі.

Що відомо про курортний сезон в Одесі у 2024 році?

Розглядаючи приватні пляжі Одеса та відкриті, важливо розуміти, що війна в країні не закінчилася. Одеса під постійним обстрілом, а ще на морі вибухають міни. Втім, навіть минулого року працювали приватні пляжі Одеси з басейном поряд із морем, хоч це було небезпечно. При цьому працювали й дикі пляжі Одеси, хоч їх намагалися постійно закрити.

Якщо брати загалом, то Одеса пропонує різноманітні пляжі на будь-який смак та перевагу. Тут можна знайти як безкоштовні пляжі з розвиненою інфраструктурою, так і розкішні платні пляжні комплекси з високим рівнем сервісу. Для любителів природи доступні дикі пляжі з мінімальною інфраструктурою, де можна насолодитися тишею та самотою.

безоплатні пляжі одеси

У 2024 році планується відкриття нових пляжів, що додасть нових можливостей для відпочинку в цьому чудовому чорноморському місті. Втім, це потрібне для роботи туризму, адже місто залежить від туристів у фінансовій сфері.

Ланжерон

Один із найстаріших та найпопулярніших пляжів Одеси, що знаходиться поблизу центру міста. Ланжерон приваблює як місцевих жителів, так і туристів завдяки своїй широкій та красивій території та близькості до міських пам'яток.

безоплатні пляжі одеси

Що примітно, пляж безкоштовний і може відвідати кожен. На його території також безліч кафе та ресторанів, дитячі атракціони, є можливість орендувати шезлонги та парасольки, душові та туалети.

Знають Ланжерон і тим, що поряд знаходиться знаменитий дельфінарій «Немо», який пропонує шоу за участю дельфінів та морських котиків. Також поряд парк Шевченка, який є чудовим місцем для прогулянок. Загалом це класичний пляж, який сподобається кожен.

Аркадія

Кожен турист знає про Аркадію, навіть ті, хто не любить пляжі. Це величезна територія із безліччю розважальних зон.

Без сумнівів це найвідоміший пляжний район Одеси, центр нічного життя та пляжних вечірок. Принаймні, так було до початку війни. Навіть зараз тут розташовані багато відомих нічних клубів та пляжних комплексів. Вони працюють, хоч не повноцінно.

закриті пляжі одеси

Пляж Аркадія безкоштовний. Втім, заплатити доведеться за шезлонги та парасольки, хоч і без цього можна обійтися. Поруч є кафе, ресторани, бари, клуби, торгові точки. На пляжі є сучасні душові та туалети, рятувальні служби.

Після закінчення війни туристи та одесити сподіваються, що повернуться до міста біля моря пляжні вечірки, концерти, заходи за участю знаменитостей, безліч розважальних програм.

Відрада

Ще один пляж, який заслуговує на увагу. Це спокійний і затишний пляж, популярний серед місцевих жителів, і він знаходиться неподалік Ланжерона. Вирізняється більш розслабленою атмосферою і його більше люблять місцеві жителі, і не так туристи.

закриті пляжі одеси

Що пропонує пляж:

  1. Безкоштовний вхід.

  2. Є оренда шезлонгів та парасольок.

Поруч розташовані кафе, душові та туалети, станції для прокату водних видів спорту.

До того ж на території Відради є канатна дорога, що сполучає пляж із Французьким бульваром, що робить доступ до пляжу зручним та мальовничим.

Дельфін

Кожен одесит знає про пляж Дельфін. Затишний та менш жвавий пляж, розташований між Ланжероном та Аркадією. Тут можна знайти більше спокою та тиші, а ще відійти від великого скупчення туристів. Одесити люблять цей пляж і часто обирають його як головний для відвідування.

Традиційно на такому пляжі безкоштовний вхід, є оренда лежаків та парасольок, кілька кафе та барів, душові та туалети. Загалом на пляжі гарні умови для купання, чиста вода і менш багатолюдно, порівняно з більш відомими пляжами.

Ітака

Варто згадати і про платні, і не менш популярні пляжі. Ітака — один із найпопулярніших платних пляжних клубів в Аркадії. Пляжний комплекс включає клуб, ресторан та розважальні зони. Загалом він досить відомий і часто змагається з Ібіцею.

закриті пляжі одеси

Особливості пляжу: платний вхід, вартість включає користування лежаками, парасольками та доступом до басейну. На території пляжу якісне обслуговування, є ресторани та бари, зони для відпочинку та розваг. В цілому, все, що може тільки знадобиться на пляжі.

До війни у ​​клубі часто проводилися концерти та вечірки за участю відомих артистів.

Ібіца

Один з найбільш популярних пляжних клубів в Аркадії, відомий своїми нічними заходами та відмінним сервісом. Багато років поспіль такий пляж унікальний та найпопулярніший.

У нього платний вхід, який включає доступ до лежаків, парасольок і басейну. На його території розташовані різні ресторани та бари.

приватні пляжі одеси

До війни, як і в Ітаці, на території Ібіці було активне нічне життя, заходи та вечірки, виступи відомих діджеїв та артистів. Одесити та гості міста сподіваються, що ця ситуація виправиться.

Портофіно

Ще один престижний пляжний клуб з високим рівнем сервісу та комфорту, розташований в Аркадії. Він відрізняється своєю розкішною атмосферою і, звичайно, помістити його може не кожен.

приватні пляжі одеси

Пляж повністю платний, а ціна включає доступ до лежаків, парасольок, басейну та інших зручностей. На його території є і безліч ресторанів та барів.

Чим особливий такий пляж:

  1. Високий рівень обслуговування.

  2. Приватні зони.

  3. VIP-сервіс, що робить цей пляж ідеальним для відпочинку у розкоші.

Загалом на цьому пляжі можна відпочити всією родиною.

Курортний комплекс "Каліфорнія"

Приділивши час популярним пляжам Одеси, варто згадати і про особливий курортний комплекс.

Новий елітний пляжний комплекс, що відкрився у 2024 році, орієнтований на надання послуг преміум-класу. У нього є платний вхід, що включає доступ до басейну, шезлонгів і парасольок, ресторанів і барів високого класу, спа-зон.

З території комплексу відкривається чудовий краєвид на море, також там є вишукана кухня, проводяться заходи та розважальні програми для гостей.

Що може відкритися у 2024 році?

Почнемо з того, що 8 червня відкрито першу зону відпочинку — пляж Калетон в Одесі. Поступово проходитимуть перевірки і тоді вдасться відкрити інші пляжі. Загалом в Одесі та області відкриють близько 20 пляжів. Поки що такий план. Зокрема йдеться про відкриття однієї лагуни в Ізмаїльському районі. Точний список наразі невідомий.

дикі пляжі одеси

Втім, є підозри, що можуть відкритись і дикі пляжі, хай і не офіційно. Принаймні одесити туди точно ходитимуть.

Популярні дикі пляжі Одеси:

  1. Золотий берег. Дикий пляж на півдні Одеси, відомий своєю чистотою та незайманою природою. Ідеальне місце для відокремленого відпочинку. У нього мінімальна інфраструктура, що дозволяє насолоджуватися природною красою та спокоєм. Пляж популярний серед тих, хто шукає усамітнення та контакту з природою. Відмінне місце для пікніків та кемпінгу.

  2. Дофінівка. Дикий пляж розташований поблизу селища Дофінівка. Менш відвідуваний, що створює атмосферу самотності. На ньому практично немає інфраструктури, тому рекомендується приносити все необхідне з собою. Загалом це чудове місце для риболовлі та спокійного відпочинку на природі. Кришталево чиста вода та мальовничі пейзажі.

дикі пляжі одеси

Дикі пляжі практично не забезпечені нічим, але поруч є море, а для багатьох цього достатньо.

Читайте також: