По яким принципам здійснюється відбір у системі Прозорро

Після тестування, запровадження та підтвердження ефективності електронної системи, яка дає можливість здійснювати державні закупівлі, виникла ідея суттєво розширити вже до цього моменту існуючий функціонал. На базі цього було сформовано ще одну публічну платформу під назвою Прозорро. Її основне завдання полягає у можливості реалізації більш вигідних та прозорих державних закупівель. Але перед цим варто виконати такий процес, як реєстрація у системі Прозорро. Для цього можна звернутися за допомогою в Українську Універсальну Біржу https://www.ueex.com.ua/exchange-quotations/electric-power/ , яка надає велику кількість переваг для потенційних користувачів та за весь час роботи отримала велику кількість позитивних відгуків.

Як працює система Прозорро?

Якщо розглядати систему Прозорро, то вона є виключно державною та відповідає за проведення торгів, починаючи зі стадії розміщення даних про об’єкт реалізації, та завершуючи інформацією про перехід об’єкту продажу у право власності окремому клієнту. Процедура участі у аукціонах відбувається завдяки сертифікованих офіційних площадок, які знаходяться у приватній власності. Проведення аукціонів безпосередньо у системі Прозорро не відбувається, так як вона відповідає за автоматизацію всього процесу у цілому. Також вона здійснює вибір переможця без врахування людських факторів в автоматичному режимі.

На всіх офіційних приватних електронних платформах вся інформація, яка публікується, є повністю ідентичною, так як безпосередньо знаходиться у системі Прозорро. Але вносити дані та редагувати їх можна тільки завдяки використанню можливостей інших платформ. У замовників і учасників аукціону є можливість самостійного вибору тієї площадки, яка їм більше до вподоби.

Як здійснюються торги для потенційних покупців та учасників?

У випадку, якщо є бажання прийняти участь в аукціонні Прозорро, варто здійснити наступні кроки:

  • здійснити вибір того об’єкту продажу, який є найбільш цікавим, де на офіційному сайті Прозорро можна отримати про нього більш детальну інформацію;

  • ознайомитися із початковою вартістю, безпосередньо із самим об’єктом та умовами його продажу;

  • серед списку сертифікованих площадок здійснити вибір тієї, яка викликає суттєвий інтерес;

  • здійснити процес реєстрації;

  • пред’явити бажання прийняти участь у певному аукціоні і безпосередньо через власний кабінет подати заявку;

  • пройти процедуру кваліфікації учасника;

  • якщо в умовах проведення аукціону є потреба здійснити внесок, варто виконати його оплату;

  • здійснити участь в аукціоні;

  • якщо учасника буде влаштовувати вартість, здійснити виграш аукціону;

  • заплатити повністю всю суму грошей, яка залишилася, та здійснити підписання документів.

Для кожного підприємця ця система є досить привабливою завдяки тому, що тут всі процеси є публічними та повністю відсутня корупційна складова. Це дає можливість здійснювати максимально вигідні інвестиції для абсолютно кожного бізнесмена.