Поблизу Японії сталася аварія танкера з хімікатами: наразі 8 загиблих

Біля Японії перекинувся танкер під прапором Південної Кореї, що перевозив хімікати. Вісім людей загинули, одного вдалося врятувати, двох ще шукають. Про це повідомляє Al Jazeera.

«Вісім людей загинули, а двоє досі вважаються зниклими безвісти після того, як танкер під прапором Південної Кореї перекинувся біля Японії в бурхливому морі», - йдеться в повідомленні.

Танкер Keoyoung Sun знаходився неподалік острова Муцуре на південному заході Японії, коли перекинувся в середу. На борту було 11 членів екіпажу, 8 з них загинули. Їхнє пошукує ще двоє осіб, триває операція з порятунку.

Офіційні особи повідомили, що танкер перевозив 980 тонн акрилової кислоти, хімічної речовини, яка використовується у клеях, фарбах і поліролях. Поки не виявлено жодного витоку, проте вивчають можливі заходи захисту навколишнього середовища у разі витоку.

Раніше, недалеко від узбережжя Румунії було віднесене до узбережжя Кастамону вантажне судно Nordea Star, яке зазнало аварії під час курсу з Туреччини в Україну.

Крім цього, ракета Kairos-1, яка мала вивести супутник на орбіту, вибухнула після старту. За планами Японії, до 2028 року двоє їхніх астронавтів відправляться на Місяць.

Також читайте: США та Японія обговорюють оборонну співпрацю для допомоги Україні