Поблизу Торецька загинув 21-річний розвідник. Згадаймо Олексія Калінчука

Меморіальний пам'ятник загиблому розвіднику поблизу Торецька
Меморіальний пам'ятник загиблому розвіднику поблизу Торецька

Українці щодня о 9 ранку вшановують жертв російсько-української війни. Сьогодні ми згадаємо Олексія Калінчука, українського воїна, який загинув, захищаючи нашу країну.

20 жовтня відбулося прощання з Олексієм Калінчуком у селі Шепіївка Іванівської громади. Він загинув біля міста Торецьк у Донецькій області. Калінчук був військовим розвідником і належав до 120-го окремого розвідувального батальйону.

Олексію Калінчуку було лише 21 рік, і він мав життя перед собою. Його останній шлях був супроводжений квітами і сльозами.

Колишні вчителі Шепіївської загальноосвітньої школи зібралися, щоб віддати шану своєму колишньому учневі. Вони згадали Олексія як талановитого і активного хлопця. Всіх їх зворушила вістка про його загибель.

Люди з різних сіл вздовж шляху прощального кортежу також прийшли вшанувати Олексія Калінчука. Вони вклали квіти в дорогу, якою пройшов кортеж. Навіть в жигалівському селищі утворився коридор шани для воїна.

Олексій жив на вулиці, яку переназвали на честь одного з його соседів, який також загинув на війні. Ці двоє героїв поховані поруч.

На прощанні з Олексієм присутнім промовив священник Православної Церкви України. Церква Московського патріархату надала свою церкву для проведення церемонії.

До призову на військову службу Олексій готувався у Тульчинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. Він вирішив стати захисником рідної країни, коли Росія агресивно напала на Україну.

Ми не забуватимемо героїв, які віддали своє життя за свободу і незалежність України. Вшановуючи їх пам'ять, ми плекаємо національну скорботу.

Читайте також