Подякував воїнам за відвагу та незламність: Умєров побував на передовій

Міністр оборони України, Рустем Умєров, разом зі своєю командою відвідав зону бойових дій, як повідомляє пресслужба Міноборони.

Під час візиту він поспілкувався з бойовими бригадами та захисниками, які перебувають на східному напрямку. Серед них були представники 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, 92-ї ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка, 93-ї ОМБр "Холодний Яр", 80-ї ОДШБр та 5-ї ОШБр.

Крім цього, Міністр оборони зустрівся з генерал-полковником Олександром Сирським і дізнався про роботу на основному командному пункті, управління діями підрозділів та оперативну обстановку на фронті. Він також висловив подяку захисникам за їхню вірність державі і вручив нагороди.

Побувавши на Бахмутському напрямку, Міністр оборони ознайомився зі складом сил та засобів українських підрозділів, а також станом дій ворога. Він подякував воїнам за їхню відвагу і нагородив їх державними відзнаками та відзнаками Міністерства оборони.

7 жовтня українські війська продовжили наступальні операції біля Бахмута та у західній частині Запорізької області. За даними аналітиків, ЗСУ здійснили просування на обох напрямках, що підтверджується новими картами бойових дій, які опублікував Інститут вивчення війни (ISW).