Погода на 2 травня: подекуди буде невеликий дощ, до 27° тепла

У суботу, 2 травня, в Україні прогнозується змінна хмарність без опадів, окрім невеликого дощу на Сумщині, в Харківській та Луганській областях. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Вітер буде північно-східний, 5-10 м/с. Температура вдень становитиме 20-25°C, а на півдні країни може сягати до 27°C.

У Києві також очікується змінна хмарність без опадів. Вітер буде північно-східний, 5-10 м/с. Температура столиці вдень становитиме 22-24°C, а в Київській області - 20-25°C.

Прогноз на 3-4 травня

Синоптики прогнозують змінну хмарність без опадів. Вітер буде переважно північно-східний, 3-8 м/с. Вночі очікується температура 8-13°C. На 3 травня у північно-східних областях і на 4 травня в усій країні, за винятком заходу і півдня, температура становитиме 3-8°C (у деяких східних і північно-східних областях на ґрунті можливі заморозки 0-3°C). Вдень становитиме 18-23°C, а на Закарпатті та в південних областях - до 25°C. На 4 травня в північних, східних та більшості центральних областях очікується температура 14-19°C.

Спеціаліст з метеорології Віра Балабух повідомила, що літо 2024 року може бути спекотним, але не рекордним через вплив океанів та активну сонячну радіацію.

Раніше науковець пояснив, яка небезпека знаходиться в ранньому потеплінні в Україні.

Також варто зазначити, що через надзвичайно спекотну погоду на Філіппінах там призупинено роботу шкіл. У деяких регіонах країни температура піднялася до +50°C через погодний феномен Ель-Ніньо.