Покрова Пресвятої Богородиці: історія і традиції свята, прикмети та заборони

Свято Покрова Пресвятої Богородиці: історія і традиції
Свято Покрова Пресвятої Богородиці: історія і традиції

Свято Покрови Пресвятої Богородиці пов'язане зі з'явленням Богородиці в храмі в Константинополі, коли місто було оточене ворогами. Богородиця помолилася за людей і покрила їх своїм омофором, який відбивав небесну славу.

Для козаків Покрова була особливо важливим святом. Їхня Покрова була їхньою заступницею і покровителькою. Також 1 жовтня відзначається День українського козацтва.

Сьогодні Покрова є днем захисника і захисниць України і є державним святом. Українське військо відіграє велику роль у захисті країни.

У цей день прийнято ходити до церкви, молитися Богородиці та допомагати бідним і знедоленим. Також традиційно готують млинці та обкурюють будинок запаленими гілочками яблуні або вишні.

Є декілька народних прикмет про погоду, що передбачають зиму та сніг. Також свято пов'язане зі знайденням нареченого, тому незаміжнім дівчатам рекомендують ставити свічку в храмі.

На Покрову не можна займатися фізичною працею та клопотами по дому. Також не можна сваритися та лаятися, алкоголь також краще утриматися від споживання і не переїдати.

Читайте також