Поляки докорінно змінили думку про українців? Тривожні результати опитування

Поляки докорінно змінили думку про українців? Тривожні результати опитування

Кількість поляків, які негативно ставляться до українських біженців, збільшилася. Про це свідчить опитування UW та AEH «Соціальне сприйняття біженців з України, мігрантів і дій польської та української держави».

За даними дослідження, поляки стають менш прихильними до українців, крім підтримки українських дітей у школах. Більшість поляків виступає проти української навчальної програми у школах і погоджується з польською програмою. В опитуванні також було зазначено, що більшість поляків негативно ставиться до українських біженців через їх "вимогливість" та "відсутність турботи про загальне благо".

Зменшення підтримки

За результатами опитування, зменшується підтримка поляками України та надання допомоги українським біженцям. Меншість поляків вважає, що Польща повинна обов'язково допомагати Україні, і зростає кількість тих, хто виступає проти допомоги. Більшість поляків ставлять власні інтереси на перше місце, навіть за воєнного конфлікту з Росією. Також зменшується підтримка прийому українських біженців із наданням житла.

Поляки також негативно ставляться до надання соціальних виплат українцям і висловилися за зменшення обсягу допомоги. Однак влада Польщі планує підтримувати матеріально тільки тих українців, які можуть довести своє постійне перебування в країні.

Читайте також: