Поляки масово хочуть стріляти в білоруських мігрантів – соцопитування

Поляки стріляють в білоруських мігрантів
Поляки стріляють в білоруських мігрантів

Більш як 85% поляків підтримують використання зброї проти агресивних мігрантів. Це виявилося під час опитування, яке провела компанія IBRiS за замовленням газети Rzeczpospolita. Згідно з опитуванням, 85,7% респондентів згодні із застосуванням зброї солдатами польської армії, які знаходяться на кордоні, якщо мігранти намагаються перетнути кордон насильно. 10,7% опитаних мали протилежну думку, а 3,6% не змогли визначитися з відповіддю.

Опитування показало, що найбільш підтримує цей підхід чоловіча частина населення (88%), люди віком 50 років і більше (90%) та мешканці малих міст (91%).

Опитування показує, що найбільш схильні погоджуватися з розстрілами мігрантів це ті, поляки, хто голосував за «Конфедерацію» (94%) або «Право і справедливість» (88%) на останніх загальних виборах.

Опитування проводилося 7 та 8 червня національною вибіркою, до якої входило 1 071 респондент.

Заступник очільника польського Міністерства оборони Павел Залевський висловив свою протидію будь-яким змінам, пов'язаним з правилами використання зброї відносно мігрантів. Він сказав, що він проти вбивства мігрантів і стрілянин. Він не погоджується з ідеями, які висунула «Конфедерація».

За словами Залевського, якщо люди, які підтримують використання зброї проти мігрантів, бажають змінити закон, то вони хочуть війни з Білоруссю.

Нагадаємо, що уряд Польщі вирішив встановити буферну зону на кордоні з Білоруссю через нелегальний перетин мігрантами. Крім того, Польща планує затопити деякі ділянки кордону.

Заступник міністра національної оборони Цезарій Томчик повідомив, що польська влада виділить близько $375 млн на посилення охорони кордону з Білоруссю, щоб зробити його непрохідним.

Читайте також