Поляки можуть надовго заблокувати один із пунктів пропуску на кордоні

Поляки можуть надовго заблокувати один із пунктів пропуску на кордоні

Протести польських фермерів можуть призвести до блокування пункту пропуску "Шегині-Медика" на кордоні з Україною до кінця вересня, повідомляє Держприкордонслужба України.

За даними прикордонників, фермери з Польщі можуть заблокувати рух у напрямку пункту пропуску "Медика", який знаходиться навпроти українського "Шегині".

Блокування може початися 9 червня о 10:00 і продовжуватиметься до кінця вересня. Інформація про те, які категорії транспортних засобів будуть мати ускладнений рух, буде повідомлена додатково.

Нагадуємо, що недавно представники місцевих фермерських господарств Польщі заблокували рух вантажівок у пункті пропуску "Рава-Руська - Гребенне".

У кінці квітня польські фермери припинили блокаду всіх пунктів пропуску на кордоні з Україною, яка тривала з листопада 2023 року. Прикордонники додали, що вантажівки, які перевозять зернові культури, не допускатимуться до в'їзду в Польщу. Цей вид вантажу може проникати по території Польщі лише у транзитному режимі.

Додатково, зняття блокади пунктів пропуску на кордоні з Польщею привело до збільшення митних платежів та зборів на 2,5 млрд гривень протягом останнього тижня квітня.

Читайте також: