Поляки розблокували найбільший пункт пропуску на кордоні з Україною

Польські фермери завершили блокаду пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ"

Польські фермери завершили акцію протесту, яка тривала з 9 лютого і призвела до блокади пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ". Рух вантажівок був відновлений о 13:00 сьогодні. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Розблокування і нормальний режим перетину кордону

За інформацією від Прикордонної варти Республіки Польща, акція завершилася о 13:00 сьогодні. Наразі оформлення та пропуск вантажних транспортних засобів через кордон відбувається у звичайному режимі, повідомили прикордонники.

Попередні блокади та вимоги фермерів

Раніше польські фермери розблокували рух вантажівок в пунктах пропуску "Шегині-Медика" та "Краківець-Корчова". Нагадаємо, що з 6 листопада перевізники здійснюйть блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною. Основні вимоги фермерів включали повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 2024 року.

Протест Організації Oszukana Wieś та втрати України

22 листопада протесту приєдналася організація Oszukana Wieś, яка заблокувала пункт пропуску "Шегині - Медика". Зараз попередні блокади зняті, але протест триває далі і запланований до 30 квітня. Україна понесла значні збитки у результаті блокади кордону поляками, недоотримуючи 6,5 млрд грн надходжень від митниці за березень.

Однобічне відновлення пропуску вантажівок

Увечері 5 квітня протестувальники з однієї з організацій частково відновили пропуск вантажівок на пункті пропуску "Гребенне - Рава-Руська". Польські фермери пропускатимуть щодня по 15 порожніх вантажівок на в'їзд до Польщі, повідомили прикордонники.