Поляки скуповують квартири в Іспанії, щоб було куди тікати в разі війни

Поляки все частіше купують житло в Іспанії через страх війни в Україні

За даними видання The Warsaw, кількість поляків, які бажають придбати нерухомість в Іспанії, зросла утричі порівняно з минулим роком. Особливо цікавляться пенсіонери та молоді люди, які хочуть забезпечити свою безпеку. Варшавські агенції нерухомості підтверджують цей тренд.

«Зростання за останні два роки очевидне, але на початку цього року воно посилилося, що, ймовірно, пов'язано з новинами з України. Дедалі частіше з'являється інформація, що війна може прийти до нас. Половина клієнтів зізнається в бесідах з нами, що вони думають про дві речі: як безпечно вкласти гроші та куди тікати в разі війни», – зазначив представник варшавської агенції нерухомості Себастьян Павлак.

За даними видання, середня ціна квартири площею 65 квадратних метрів в Іспанії становить 160 тис. євро. Більшість клієнтів планують придбати нерухомість за 150 тис. євро.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що НАТО потрібно продовжувати підтримувати Україну, оскільки є ризик вторгнення Росії у країни-члени альянсу. Німецькі спецслужби також прогнозують, що Росія може атакувати Північноатлантичний Альянс після 2026 року.

Раніше генерал-лейтенант Бен Годжес попередив, що у разі перемоги в Україні, Росія може спробувати окупувати країни Балтії та інші держави НАТО.