Поліцейські, які охороняли з'їзд Республіканської партії, застрелили чоловіка

Поліцейські зберігають порядок на з'їзді Республіканської партії
Поліцейські зберігають порядок на з'їзді Республіканської партії

Поліцейські, які знаходилися в Мілуокі для охорони національного з'їзду Республіканської партії, застрелили чоловіка, який, за словами місцевої влади, тримав ножі в обох руках і намагався напасти на іншу людину. Про це йдеться у повідомленні CNN.

За даними начальника поліції Мілуокі, Джеффрі Нормана, офіцери побачили чоловіка з двома ножами, який сварився з беззбройним чоловіком, і вирішили втрутитися. Підозрюваний відмовився покласти ножі і нахапався на іншого чоловіка. Потім п'ятеро офіцерів відкрили вогонь і вбили нападника.

За словами Нормана, на місці події були знайдені два ножі. Влада вважає, що конфлікт не мав нічого спільного з з'їздом.

Начальниця поліції Колумбуса, Елейн Брайант, опублікувала відео з камери одного з офіцерів, який брав участь у стрілянині.

31-секундне відео показує, як офіцери готуються до дії і наближаються до сутички між двома чоловіками. Вони вимагають, щоб озброєний чоловік відкинув зброю. Нападник підходить до іншої людини, але офіцери відкривають вогонь.

Смертельна стрілянина викликала гнів і критику місцевих активістів. Американський союз громадянських свобод штату Вісконсин закликав до повного та прозорого розслідування подій, що призвели до стрілянини.

Нагадаємо, що після замаху на Трампа в Мілуокі, США, було посилений рівень безпеки перед з'їздом Республіканської партії.

Дональд Трамп прибув на Національний з'їзд Республіканської партії, що став його першим публічним заходом після замаху в Пенсильванії. Він вийшов на сцену з пов'язкою на вусі.

Республіканці офіційно висунули Трампа як кандидата на пост президента США. Дональд Трамп обрав сенатора Джей Ді Венса своїм кандидатом на посаду віцепрезидента. Ді Венс відноситься до найбільш протрампівських політиків і є найбільшим критиком допомоги Україні.

Читайте також