Поліція відреагувала на заяву омбудсмена про смертельний флешмоб серед дітей

Поліція припинила смертельний флешмоб серед дітей
Поліція припинила смертельний флешмоб серед дітей

В Україні на даний момент не виявлено випадків хромінгу. Про це повідомив Департамент комунікації Нацполіції.

Цей виклик, також відомий як "хафінг", полягає вдиханні токсичних парів побутових засобів, таких як лак для нігтів, маркери, аерозолі та інші, що може серйозно вплинути на здоров'я, включаючи ушкодження мозку, серця, легенів та інших органів, і навіть спричинити залежність та смерть.

"Українські підрозділи національної поліції не зафіксували випадків хромінгу, і росту популярності цього виклику в українському сегменті Інтернету не спостерігається", - повідомляє відділ.

Поліцейські наголошують, що інформація, яку друкують українські ЗМІ щодо цього, отримана з-за кордону та стосується проблеми підлітків за межами України.

Батькам підлітків рекомендується перевіряти джерела інформації та не вірити всьому, що вони бачать в Інтернеті, а також навчити своїх дітей критично ставитися до інформації.

"Перевіряйте факти з надійних джерел перед поширенням", - закликають правоохоронці України.

Хромінг небезпечний для дітей

У соціальних мережах почали поширювати небезпечний флешмоб, в якому діти на камеру вдихають пари токсичних речовин, що може загрожувати їх здоров'ю та життю. Про це повідомив Дмитро Лубінець, Уповноважений з прав людини.

Недавно було повідомлено, що нове дослідження, представлене на конференції Американської академії педіатрії, показало тривожну тенденцію: відеоролики про хромінг активно поширюються в TikTok серед неповнолітніх.

Хромінг, також відомий як "хаффінг", полягає вдиханні токсичних речовин з рідини для зняття лаку, стійких маркерів, аерозольних дезодорантів та інших побутових предметів. Це призводить до короткочасного ейфорічного стану, але має серйозні наслідки для здоров'я, включаючи ушкодження мозку, серця, легенів, нирок та інших органів. Крім того, хромінг може привести до залежності та навіть смерті.

Читайте також