Поліція заарештувала швейцарця, який два роки воював за Україну

Поліція заарештувала швейцарця, який два роки воював за Україну

Поліція Берна затримала швейцарця Джона Нейдхарта, який протягом двох років брав участь у війні проти російських окупантів в Україні. Про це стало відомо з повідомлення місцевого видання Blick.

Зараз Нейдхарту загрожує до трьох років ув'язнення за службу у закордонній армії. Вчора, 14 червня, він добровільно здався поліції, щоб привернути увагу до України під час Саміту миру в Швейцарії, який почався сьогодні.

Нейдхарт заявив, що Саміт не має бути вважаний серйозним і слід надати Україні можливість перемогти на полі бою.

«Якщо ви дійсно хочете допомогти Україні, ви повинні дати їй змогу перемогти росіян військово. Ви повинні спочатку перемогти росіян, а потім переговорити з ними, а не навпаки», - вважає він.

Відомо, що Джон Нейдхарт з Цюриха вступив до Інтернаціонального легіону на початку повного російського вторгнення в Україну. Він був причетний до боїв на Донбасі та в Харківській області, включаючи контрнаступ і деокупацію українських земель.

Відомо про кілька швейцарських бійців, які добровільно воюють проти РФ в Україні. Але вони намагаються робити це таємно, щоб не мати проблем у своїй країні. Джон Нейдхарт - єдиний, хто публічно зізнався у своїй службі і давав інтерв'ю. Навіть більше, він гостро критикує уряд своєї країни за обмежену підтримку України.

Читайте також: