Полісменка нецензурно висловилась щодо ветерана: реакція Нацполіції та омбудсмена

Полісменка неладно висловилась щодо ветерана
Полісменка неладно висловилась щодо ветерана

У Києві стався конфлікт між ветераном Павлом Якімчуком і жінкою-поліцейською, яка назвала його "конченим інвалідом". Інцидент стався через порушення правил паркування на парковці гіпермаркету. Павло звернувся до водія машини, яка зайняла місце для людей з інвалідністю. Жінка, вийшовши з машини, засмутила Якімчука своїми словами. 

Ветеран показав свою рану на нозі, отриману на фронті, і розповів, що сам має статус людини з інвалідністю. Очевидиця конфлікту підтвердила, що поліцейська висловила образливу думку про ветерана. 

Національна поліція та уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець вже реагують на ситуацію. Омбудсмен звернувся до Голови Нацполіції, просячи провести розслідування та навчання для поліцейських щодо спілкування з ветеранами. Лубінець також висловив підтримку ветеранам та наголосив на неприпустимості подібних інцидентів. 

Цей конфлікт став ще однією негативною історією, що відобразила недбалість і неуважність до людей з інвалідністю та ветеранів. Важливо підтримувати та поважати цих людей, які жертвували своїм здоров'ям заради нашої безпеки та свободи. 

Читайте також