Politico: Білий дім працює над планом Б для продовження військової допомоги Україні

Прапори України та США на тлі Білого дому
Прапори України та США на тлі Білого дому

Адміністрація Байдена готує план на продовження поставок американської зброї та обладнання в Україну на суму 5,9 мільярда доларів до закінчення фінансування наприкінці місяця.

Про це повідомляє Politico.

Ці постачання, що є частиною пакету допомоги Україні, прийнятого у квітні, дозволяють Пентагону використовувати власні резерви для швидкого переміщення зброї та обладнання в Україну. Після цього кошти витрачаються на заміну цього устаткування в американських арсеналах, проте ці повноваження припиняються з початком нового фінансового року 1 жовтня.

За новими правилами США не зможуть вводити нові типи зброї, яких не було в попередніх поставках. Якщо цей варіант буде реалізовано своєчасно, "поставки можуть продовжуватися після [фінансового року] без проблем", - заявив представник Пентагону підполковник Чарлі Дітц.

Президент України Володимир Зеленський перебуває в Нью-Йорку на Генеральній Асамблеї ООН і в четвер зустрінеться в Вашингтоні з Байденом та віце-президентом Камалою Гарріс. Очікується, що український лідер підніме питання про прискорення поставок зброї та зняття обмежень на використання американських і британських ракет великої дальності всередині Росії.

США планують новий пакет допомоги Україні на суму 375 мільйонів доларів

Цього тижня США планують оголосити про новий пакет допомоги Україні на суму 375 мільйонів доларів. За даними Politico, до нього можуть увійти ракети середньої дальності для нового флоту F-16, ракети для пускових установок HIMARS, патрульні катери та боєприпаси для ППО.

Читайте також