Politico: Чи хоче Байден перемоги України над Росією?

Байден зустрічається із Зеленським
Байден зустрічається із Зеленським

Президент США Джо Байден повинен прийняти рішення щодо розширення використання американських ракет дальнього радіусу дії для ударів вглиб території Росії. Українське керівництво має занепокоєння та рішучість щодо цього питання. Незважаючи на успіхи, втрати України залишаються значними.

Україна сподівається на зустріч президентів Байдена та Зеленського під час Генеральної Асамблеї ООН. Вони проситимуть США дозволу використовувати ракети для ударів по Росії.

"Путін сприймає затримки як дозвіл робити те, що він хоче. Ми повинні ускладнити йому це. Це занадто легко", - сказав президент Зеленський.

Американська адміністрація стурбована можливою ескалацією конфлікту. Вони більше не хвилюються про ядерну загрозу з боку Росії, але боються можливих наслідків для американських інтересів на Близькому Сході.

Це рішення може визначити зовнішньополітичну спадщину Байдена. Автор порівнює його з візитом президента Буша-старшого до Києва в 1991 році, який вважається невдалим. Байден повинен підтримати Україну та надати їй необхідні інструменти, щоб не стати "сиквелом до промови про котлету по-київськи".

Нагадаємо, що Зеленський відкинув "заморозку" війни та прокоментував успішний далекобійний удар по РФ.

Читайте також