Politico: Німеччина та США не заперечують проти українського наступу на території РФ

Українські війська на передовій
Українські війська на передовій

За повідомленням Politico, західні союзники України, включаючи Німеччину, не мають жодних заперечень щодо розширення українських атак на територію Росії.

Міністерство закордонних справ Німеччини стверджує, що Україна має право на самооборону, яке закріплене в міжнародному праві, і це право не обмежується її власною територією, повідомляє видання.

Україна має право на самооборону, закріплене в міжнародному праві. Це не обмежується її власною територією.

Politico цитує деяких німецьких політиків, які повністю підтримують український наступ. Зокрема, депутат від Християнсько-демократичного союзу Родеріх Кізеветтер заявив виданню, що завдавати удари по "районах зосередження" всередині Росії зброєю, наданою Німеччиною, є законним.

Цілком законно завдавати ударів по "районах зосередження" всередині Росії зброєю, наданою Німеччиною.

За інформацією Politico, США також підтримують українську самооборону. Представник Держдепартаменту Метью Міллер заявив: "Ми рішуче підтримуємо зусилля України захиститися від російської агресії".

Ми рішуче підтримуємо зусилля України захиститися від російської агресії.

Politico повідомляє про використання Україною західної техніки в наступі, зокрема німецьких бойових машин піхоти Marder. Однак офіційний Берлін стверджує, що не має жодних офіційних даних про використання німецької зброї в поточних бойових діях.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц поки не коментував ситуацію, оскільки перебуває у відпустці. Раніше він намагався балансувати між підтримкою України та уникненням ескалації конфлікту з Росією.

Читайте також