Politico: Російські війська перекинуто з Запорізької та Херсонської областей на Курський напрямок

Російські війська на Курському напрямку
Російські війська на Курському напрямку

Україна повідомила, що Росія відвела частину своїх військ з південних регіонів для захисту своєї території. За словами речника української армії Дмитра Лиховія, Москва перекинула "відносно невелику" кількість підрозділів для посилення оборони Курської області від наступу українських сил.

Українська атака, яка сталася зовсім несподівано, викликала замішання у Москві. Президент Росії Володимир Путін висловив своє незадоволення після того, як Київ захопив десятки населених пунктів та значні території в Курській та Бєлгородській областях на півдні Росії.

"Росія перемістила частину своїх підрозділів з Запорізької та Херсонської областей на півдні України", - повідомив Лиховій виданню POLITICO.

Спочатку Кремль атакував Запорізьку та Херсонську області на початку повномасштабного вторгнення в 2022 році. POLITICO не змогло незалежно підтвердити, скільки точно російських військ було переброшено назад через кордон.

Російські війська продовжують наступ на Покровськ та в інших районах Донецької області України, повідомляє Генеральний штаб української армії.

Лиховій додав у ефірі українського телебачення, що Росія перекидає персонал в "інші напрямки, в тому числі до Курська".

Президент України Володимир Зеленський у зверненні заявив: "Наші сили продовжують просуватися в Курській області. 74 населені пункти перебувають під контролем України, де проводяться перевірки та заходи стабілізації. Триває розробка гуманітарних рішень для цих територій".

Читайте також

NYT порівняла "мирні плани" Венса та Путіна
сьогодні, 02:30 157 переглянули
Венс і Путін на фото