Politico: Українська військова операція в Росії викликає напругу в Кремлі

Солдати вбивають гібридного ворога
Солдати вбивають гібридного ворога

Військова операція України на території Росії викликала хвилю звинувачень з обох боків.

Президент Росії Володимир Путін провів нараду, під час якої він заявив, що треба витіснити ворога і забезпечити безпеку кордонів.

За даними місцевої влади, українські війська контролюють 28 населених пунктів у Курській області Росії. Рух українських сил почався з перетину кордону в Курській області і розповсюдився на Бєлгородську область. Це найбільш значне вторгнення України на російську територію з початку 2022 року.

Путін заявив: "Тепер зрозуміло, чому київський режим відкинув наші пропозиції щодо мирного врегулювання. Ворог намагається покращити свою переговорну позицію в майбутньому". Він додав: "Але про які переговори можна говорити з людьми, які атакують мирних жителів або загрожують нашим атомним електростанціям?"

Російські депутати також критикують ситуацію. Один з них, Андрій Гурульов, висловив сумніви щодо підготовки до української операції і питання про те, хто планував її. Він також зазначив, що прикордонні війська Росії не встигли реагувати на український наступ. Загалом, Гурульов критикує загальну тенденцію в російській армії до ігнорування проблемних питань.

Читайте також