Політика Байдена щодо запобігання ескалації на Близькому Сході призвела до протилежного ефекту — WSJ

Політика Байдена на Близькому Сході
Політика Байдена на Близькому Сході

За повідомленням Волтера Рассела Міда, колумніста газети The Wall Street Journal, представники президента США Джо Байдена закликають всі сторони на Близькому Сході заспокоїтися і зменшити рівень насильства. Але їхні заклики не знаходять відгуку. Утім, адміністрація Байдена продовжує робити все можливе, щоб запобігти подальшому розширенню війни.

Колумніст відзначає, що Байдену не вдалося залучити Іран до ядерної угоди зі США, запустити новий ізраїльсько-палестинський діалог, зупинити громадянську війну в Судані, змусити Саудівську Аравію встановити дипломатичні відносини з Ізраїлем та регулювати війну в Ємені. Всі ці спроби виявилися невдалими.

Протягом майже року команда Байдена намагалася досягти припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАСом шляхом дипломатичних зусиль. При цьому адміністрація вітали прогрес, але визнавала, що шанси на укладення угоди є невеликими.

Колумніст заключає, що адміністрація Байдена прагне продовження впливу на Близькому Сході при зменшенні присутності. Однак, він наголошує, що конфлікти, які ненавидить Байден, є наслідком його політики. Зменшення впливу США при її відході з регіону зумовлює розповсюдження конфліктів.

Джерело: ZN.UA

Читайте також

Що подивитись в Ірландії за 4 дні
сьогодні, 17:50 24 переглянули
Що подивитись в Ірландії за 4 дні