Полонений таджик розповів, як опинився у російській армії

Фото таджиків у російській армії
Фото таджиків у російській армії

Російські гастарбайтери стали полоненими ЗСУ

У Роботиному боївники 141-ї піхотної бригади затримали двох таджиків. Про це повідомляють «Єдині новини».

Баходур, 32-річний чоловік, мав сім'ю і працював на будівництві в Москві. Він був затриманий міграційною службою і відправлений до армії, де його побили, щоб він пішов на війну у Роботине.

Оккупант не зміг відповісти на питання, як цей іноземець опинився у російській армії. Але відразу показав два синці на обличчі, стверджуючи, що отримав їх від свого командира, який бив його і наказував штурмувати.

Боєць, який заарештував таджика, каже, що його дуже обурили відеозаписи, де росіяни розстрілюють українських воїнів без зброї. Він не хоче бути схожим на таких людей, тому надає Баходуру всю необхідну підтримку.

Україна також заборонила російським воїнам володіти мобільними телефонами для дзвінків.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо можливого розстрілу українських полонених російськими окупантами.

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи вирішило провести термінові дебати щодо українських військових та цивільних, які перебувають у полоні Росії.

Донецька обласна прокуратура розпочала розслідування щодо воєнного злочину, скоєного російськими окупантами на Торецькому напрямку. Є підозра, що троє українських військових були розстріляні ззаду після того, як вони здалися у полон.

Читайте також