Польща офіційно дозволила бороди і татуювання військовим

Військовий з бородою і татуюванням
Військовий з бородою і татуюванням

З вересня набули чинності в Польщі зміни до підзаконних актів, які дозволяють військовослужбовцям носити бороди й татуювання. Про це повідомляє Polsat News.

Міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш оголосив про ці зміни в середині серпня. Він наголосив, що комфорт солдатів Війська Польського є пріоритетом для уряду.

До цього часу польським солдатам було дозволено мати рослинність на обличчі до 5 мм, при умові, що вони мали довести необхідність його носіння рішенням дерматолога.

За словами Косіняк-Камиша, ці правила були абсолютно безглуздими.

Згідно з новими правилами, вуса та борода повинні бути аккуратними та охайними, забезпечуючи естетичний вигляд солдата. При цьому, вони не повинні перешкоджати виконанню службових завдань.

Зміни до правил також стосуються татуювань. Раніше їх можна було робити, але заборонялося їх демонструвати.

Це означало, що поліцейським у спекотні літні дні доводилось носити одяг з довгими рукавами, щоб закрити татуювання на руках.

Косіняк-Камиш описав ці правила як жорсткі і нестерпні.

У нових документах з'явилася примітка, що військовослужбовець може мати татуювання на руках і передпліччях, але вони не повинні мати зміст, який загалом вважається неприйнятним.

Додамо, що в Польщі запропонували громадянам літню програму "Канікули з армією", яка включає добровільну військову підготовку для громадян віком від 18 до 35 років на випадок можливого конфлікту з Росією.

Читайте також