Польща підняла в повітря авіацію через ракетний обстріл України

Польща почала захищати свій повітряний простір через ракетний обстріл Росією території України. Польська авіація знаходиться в повітрі. Про це повідомляє польське Оперативне командування у соцмережі Х.

Повідомляється, що Російська Федерація наносить ракетні удари по території України, що призводить до інтенсивної діяльності російської дальньої авіації. У зв'язку з цим, Польща активізує всі необхідні процедури для забезпечення безпеки свого повітряного простору. Керівництво Польщі моніторить ситуацію.

«Попереджаємо про активізацію польської та союзницької авіації, що може бути пов'язано з виникненням підвищеного рівня шуму, особливо в південно-східному регіоні країни», – йдеться у повідомленні.

О 7:08 Повітряні сили ЗСУ повідомили, що крилата ракета на Львівщині рухалася у бік кордону з Польщею.

Варто зазначити, що Польща вже раніше залучала авіацію під час повітряної тривоги в Україні. 23 січня, на тлі ракетної атаки російських військ по Україні, Польща також підняла авіацію.

Повітряна тривога в Україні через загрозу пусків ракет з літаків Ту-95МС

Уранці 7 лютого Україна почала оголошувати повітряну тривогу через загрозу пусків ракет з літаків Ту-95МС. Повітряні сили ЗСУ повідомили про небезпеку в південних та східних областях країни.

О 5:55 тривогу оголосили в Києві, і станом на 6:00 тривога охопила всю Україну.

«Зліт кількох бортів Ту-95 з аеродрому Оленья (Мурманська область, РФ). Орієнтовний час виходу на пускові рубежі – близько 5-ї ранку», – вказано у повідомленні Повітряних сил.

В Харкові й Києві почулися потужні вибухи. У Києві діє ППО.