​Польща починає будівництво укріплень на кордоні з Білоруссю, РФ та Україною

Українські укріплення на кордоні з Польщею
Українські укріплення на кордоні з Польщею

Польща планує придбати важку інженерну техніку для влаштування загороджень на кордоні з Білоруссю, Росією та Україною. Сума контрактів становитиме понад $150 млн, про це заявив заступник міністра національної оборони Цезарій Томчик.

«У рамках будівництва «Східного щита» та ліквідації наслідків повені, ми плануємо закупити важку техніку на суму понад $150 млн для підсилення саперів та підрозділів, які будуватимуть інженерні дамби на кордонах з Білоруссю, Росією та Україною», - зазначив він.

Раніше Томчик повідомляв про початок будівництва «Східного щита» до кінця року. Проект передбачає створення мережі укріплень, загороджень, бункерів та розвідувальних систем на кордонах з Росією та Білоруссю.

Вартість «Східного щита» оцінюється у 10 млрд злотих (понад $2,5 млрд), а завершення будівництва планується на 2028 рік.

Варто зазначити, що на кордоні України з Польщею наразі не розпочалася нова блокада, а рух вантажівок відбувається без перешкод. Про це повідомили в Держприкордонслужбі.

Представник ДПСУ зазначив, що українські та польські служби продовжують спілкуватися, а українські дипломатичні установи в Польщі знаходяться під контролем ситуації.

Раніше було повідомлено, що польські фермери готуються до блокування пункту пропуску «Медика - Шегині». Місцеві фермери анонсували акцію протесту, плануючи блокувати рух вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску «Медика - Шегині» з 8 жовтня по 31 грудня 2024 року.

Читайте також