Польща відчуває брак робочої сили через скорочення міграції з України

Скорочення міграції з України: брак робочої сили
Скорочення міграції з України: брак робочої сили

Польські компанії стикаються з проблемами з підбором співробітників, особливо в будівництві, виробництві, транспорті та логістиці. Причина - антиміграційна політика уряду та скорочення міграції з країн, таких як Україна та Білорусь. Про це повідомляє Rzeczpospolita.

Заступник міністра Мацей Дущик заявив, що кількість іммігрантів у Польщі наближається до межі, встановленої національними можливостями для їх інтеграції. Це стосується як кількості іноземних працівників, яких Польща може прийняти, без наслідків для суспільства, так і проблем з житлом, медичним обслуговуванням та навчанням новоприбулих.

У Польщі працюють 1,16 млн іноземців, що в 11 разів більше, ніж 10 років тому. Простір для подальшого припливу іноземних працівників вже обмежений - так стверджують економісти.

Кількість українських компаній у Польщі значно зростає. Згідно з офіційними даними, було створено понад 60 тис. нових компаній, керівники яких - вихідці з України.

Економічний інститут Польщі підтверджує активне підприємництво українців, що прибули до країни. Найпопулярніші галузі - будівництво, телекомунікаційна діяльність та послуги.

Українські біженці стали не лише необхідністю для Європи, але й сприяють її економічному зростанню. За даними Організації з економічного співробітництва та розвитку, українські біженці внесли додатковий внесок до зростання ВВП Чехії, Польщі, Естонії, Угорщини, Латвії, Словаччини, Литви та Румунії.

Читайте також