Польські фермери анонсували сотні акцій по всій території країни

Польські фермери планують провести наступної середи, 20 березня, численні демонстрації та блокади по всій території Польщі. Про це повідомляє RMF24.

Демонстрації з використанням сільськогосподарської техніки та блокади заплановані в близько 400 місцях по всій країні, включаючи десяток важливих доріг, що ведуть до Варшави. Поліція також попередила про можливі проблеми на вулицях Кракова, де учасники протесту планують прибути прямо у місто.

Громадяни закликають у цей день пересісти з власних машин на громадський транспорт, щоб уникнути заторів. Проблеми виникнуть також у Гданську, де акція на вулицях міста буде тривати з 10 до 16 години.

Мерія Вроцлава, де фермери також хотіли провести протест, не надала дозволу на акцію в адміністративному районі міста з тими аргументами, що це призведе до проблем для дорожнього руху та безпеки місцевих мешканців. Організатори збираються оскаржити це рішення у суді.

Нагадаємо, що наступного тижня Європейська комісія представить нові правові пропозиції для вирішення вимог протестувальних фермерів.

Українська агропродукція в ЄС

Як повідомлялось, уряд України готовий погодитися на певні обмеження у торгівлі з ЄС для українських агропродуктів, але влада очікує, що Європейський Союз зупинить експорт сільськогосподарської продукції з Росії.

Нагадаємо, що під час мітингу польських фермерів у Варшаві, що відбувся перед будівлею Сейму, сталося сутичка між протестувальниками та поліцією. Кілька поліцейських отримали поранення, а близько десяти людей було затримано.

Польські фермери, які протестують на кордоні з Україною, також оголосили про нову акцію, що триватиме до 30 квітня. Ця акція розпочнеться 10 березня біля пункту пропуску "Гребенне", що напроти українського пункту "Рава-Руська".

Читайте також:

  • Блокада кордону. Активістка пояснила, чому українці у Польщі не протестують
  • Чому польські фермери обрали кордон України?
  • Хто стоїть за "польськими фермерами"?
  • Протести фермерів на кордоні. Хто має рацію?