Польські фермери розпочали блокування кордону з Німеччиною

Польські фермери блокують прикордонний перехід до Німеччини

Фермери з Польщі розпочали блокування прикордонного переходу до Німеччини у місті Швєцко поблизу Франкфурта-на-Одері. Ця акція, яка триватиме чотири дні, викликала серйозні труднощі для пересування на кордоні.

У зв'язку з цим, всі смуги руху в обидва напрямки були заблоковані, що призвело до значних заторів для автомобілістів. Прикордонний перехід розташований на автобані, який з'єднує Берлін і Варшаву і користується популярністю серед вантажівок, які щодня перетинають кордон між двома країнами.

Причиною протесту польських фермерів є експорт аграрної продукції з Росії та Білорусі, а не України. Це сталося частково через обмеження на ввезення польських товарів до Росії та Білорусі та збільшення конкуренції на внутрішньому ринку Польщі.

Правительства України та Польщі шукають рішення

Напередодні було повідомлено, що Україна та Польща проводять переговори щодо тимчасового закриття кордону для товарообігу. Проте таке рішення буде болючим для обох країн. З метою врегулювання конфлікту, лідери протестувальників зустрінуться із польським прем'єром на сільськогосподарському саміті, який відбудеться незабаром у Варшаві.